+31 6 81881070 info@haian.nl

Ook in 2019 blijft de vrijwillige Chinese dansgroep van 海安 Haags Welzijn actief in het Haagse Wijkcentrum Bezuidenhout-West.

Organisaties die belangstelling hebben voor de Chinese cultuur, kunnen een verzoek doen voor een gratis optreden. U kunt hiervoor contact opnemen met mevrouw Fan LU via 06-44610913.

Wie een park in China heeft bezocht, zal zich nog het beeld van dansende groepen bestaande uit mannen, vrouwen, jong en oud kunnen herinneren. De muziek kan variëren van traditionele bamboefluit tot harde techno-beats. Het gaat erom dat er een melodie of ritme is waarop men zich lekker kan bewegen.

Genieten van de muziek en de dansende bewegingen doen ze zeker, maar het lichaam en de geest hiermee goed onderhouden behoren ook tot het doeleinde. Communiceren met taal is dan niet meer van belang, want het lichaam spreekt al voldoende over hoeveel plezier en vitaliteit er is.

Deze traditie is nu te bewonderen en te beoefenen in het Haagse Wijkcentrum Bezuidenhout-West op de Jan van Riebeekplein 90. U kunt elke dinsdag tussen 11:30 en 14:00 uur en elke vrijdag tussen 12:30-16:00 uur meedoen. Deelname is gratis en inschrijving is niet nodig. U kunt eventueel ook later aanschuiven.

Download de Flyer Chinese dans 2017 voor meer informatie.