+31 6 81881070 info@haian.nl

Mijn ervaringen

Hier kun je jouw ervaringen volledig anoniem delen, zodat jouw landgenoten en anderen in Nederland mensen in jouw situatie beter begrijpen. Dit helpt om vooroordelen over de Chinese gemeenschap en over Chinezen die werkzaam zijn in de wellness-branche weg te nemen. Ook helpt jouw verhaal om personen in dezelfde situatie als jij te informeren. Je bent welkom om jouw ervaring in het Chinees te delen. Hai An zal jou helpen bij het vertalen. Twijfel je? Neem gerust contact met ons op!

Namen die bij de ervaringen staan, zijn allemaal fictief.

 

 

Met het werk in de wellness-branche

Mei: “Sinds Nederland is begonnen met zijn aanvallen op illegale seksuele activiteiten

Met de Nederlandse cultuur

Hoe beleef je de Nederlandse cultuur? Wat is voor jou ‘Nederlands’? Deel jouw ervaring via

Met het werk in de Horeca branche

Lin: “Toen ik nog in China werkte, had een bemiddelingsbureau mij geïnformeerd dat het salaris en de arbeidsomstandigheden in Nederland hoog en goed was. Daarom besloot ik om in Nederland te gaan werken.

 

Met het werk in andere branches

Ku: Ik ben een Chinese man die door mensensmokkelaars is misleid en in 2010 in Nederland terecht is gekomen. Mijn hele hebben en houden in China heb ik verkocht om ze te betalen voor de reis.

 

Met het leven in Nederland als illegale Chinees

Guo: “Ik ben een Chinese man van boven de veertig en leef al ruim twintig jaar illegaal in

Met de Chinese traditie en cultuur

Fu:
Veel Chinese (arbeids)migranten zijn in de jaren ’90 naar Nederland gekomen. Na de economische hervormingen in China willen veel mensen naar het buitenland om geld te verdienen. We hopen op deze manier te kunnen zorgen voor een beter leven voor onze kinderen en kleinkinderen. Dit hoort immers bij onze traditie en cultuur.

Met de hulpverlening

“Ik wil graag delen over  het gevoel dat een Nederlandse maatschappelijk werker mij geeft en mijn beleving van de hulpverlening. Sinds een half jaar

Met vooroordelen over Chinezen

Yen: “Vandaag vergezelde ik mijn man naar het examen SVH. Meer dan 10 andere mensen kwamen ook voor dit examen. Wij waren de enige Chinezen”

Xi: “Ik ging een keer boodschappen doen in de supermarkt en kwam een Chinese kennis tegen.”

Met het idee van “Chinezen lossen alles zelf of binnen de eigen gemeenschap op”

In Nederland denken veel mensen dat personen met een Chinese achtergrond alles zelf

Ik ben een slachtoffer

Ik heb veel geld geïnvesteerd in een procedure om mijn Chinese vriendin over te laten komen naar Nederland. Een paar weken nadat ze in Nederland was, deed ze aangifte van verkrachting en mishandeling

Andere ervaringen

Als jij een ervaring hebt die niet thuishoort bij de andere categorieën en je wilt die delen, dan zal